Στην πύλη του Χειμώνα...

Νοέμβρης

Για τα ανεκπλήρωτα όνειρα....


 

Είμαστε στην πύλη του χειμώνα. Όλη η φύση το δείχνει. Τίποτα δεν γεννιέται στο φυτικό βασίλειο αυτήν την εποχή. Οι σπόροι κοιμούνται στο χώμα και περιμένουν την πρώτη ακτίνα της άνοιξης να τους ζεστάνει, για να βγουν στο φως.


Για τους ανθρώπους τα πράγματα είναι ανάλογα. Μετά από την έντονη δράση του καλοκαιριού, κλειστήκαμε στα σπίτια, στις πόλεις, επιστρέψαμε στις χειμερινές δραστηριότητές μας. Είναι εποχή ενδοσκόπησης. Κατάλληλη στιγμή να στρέψουμε το βλέμμα μέσα μας. Να σκεφτούμε τους στόχους μας, να επανατοποθετηθούμε, να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Να ξανακοιτάξουμε τα όνειρά μας. Και όχι τόσο αυτά που ζούμε. Αυτά που καταφέραμε να πραγματώσουμε και τώρα τα απολαμβάνουμε αλλά τα άλλα…τα ανεκπλήρωτα όνειρα. Αυτά που δεν τα φροντίσαμε αρκετά, δεν τα πιστέψαμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, δεν τα σκεφτήκαμε όσο τους άξιζε.


Τι είναι αυτό που κάνει διαφορετικό έναν χαρούμενο και αισιόδοξο άνθρωπο από έναν μίζερο; Είναι τα όνειρά του. Έχει τη δύναμη της ψυχής, αλλά και τη φαντασία, τη δημιουργική φαντασία, να τοποθετήσει τον εαυτό του κάπου ψηλά, να σπάσει τα όρια του βολέματός του και να ξετυλίξει όλο το δυναμικό του. Δε φοβάται την πρόκληση, δε φοβάται τον εαυτό του. Γιατί σε αυτό το ταξίδι του ονείρου, κακά τα ψέματα, ο εαυτός μας είναι ο χειρότερος συνοδοιπόρος. Αυτός με τις μικρότητές του. Αυτός με τις φοβίες του, αυτός με την τάση να αφήνεται στη βαρύτητα να τον τραβά προς τα κάτω.


Εντάξει, είναι δύσκολές οι συνθήκες… αν ακούσεις μία μέρα ειδήσεις φτάνει για να πέσουν τα όνειρά σου στο βάραθρο… είναι και αυτός ο χειμώνας… που σε έκλεισε μέσα, έχεις και μέρες να δεις τους φίλους σου… που είναι τόσο αισιόδοξοι. Που σου μεταδίδουν λίγο από την αισιοδοξία τους. Όχι! Η αισιοδοξία υπάρχει μέσα σου. Μην την παίρνεις δανεική από άλλους. Μη βλέπεις το χειμώνα σαν εχθρό σου. Δες τον σαν αφορμή να πλησιάσεις τον εαυτό σου. Αυτόν που επιθυμεί να πετάξει, να αλλάξει τον κόσμο, να νικήσει τη νάρκη του καναπέ, τις κουτσομπολίστικες κουβέντες,την ανούσια μουσική, τις ανόητες ταινίες, το φόβο στην αλλαγή.


Είχα διαβάσει κάποτε ότι οι άνθρωποι έχουν το ύψος των ονείρων τους. Αν όμως φοβόμαστε να ονειρευτούμε, τότε και τα όνειρά μας είναι μικρά και εμείς μένουμε… κοντοί.


Βήμα πρώτο λοιπόν, ονειρέψου κάτι όμορφο και φαινομενικά δύσκολο. Φαινομενικά… γιατί υπάρχει μέσα σου η δύναμη για αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως πρόκληση. Υπάρχει μέσα σου η δύναμη του σπόρου εκείνου που κοιμάται στην αγκαλιά του χειμώνα και που είναι έτοιμος να γίνει ένα υπέροχο λουλούδι ή δέντρο που θα δώσει καρπούς.


Το λουλούδι είναι το όνειρο σου. Μην το αφήσεις στη λίστα των …ανεκπλήρωτων.

 


Newsletter

Αρχές & Στόχοι

1 - Συναδελφοσύνη

Η προώθηση ενός Ιδεώδους παγκόσμιας συναδελφοσύνης, που βασίζεται στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, πέρα από διαφορές φυλετικές, μορφωτικές, θρησκευτικές, κοινωνικές ή φύλου.

2 - Γνώση

Η αγάπη για τη σοφία, η οποία, μέσα από τη συγκριτική μελέτη των φιλοσοφιών, θρησκειών, επιστημών και τεχνών, προωθεί τη γνώση για το σύμπαν, τη φύση και τον άνθρωπο.

3 - Ανάπτυξη

Η ανάπτυξη των καλύτερων στοιχείων του ανθρώπου, προωθώντας τη βελτίωση του ατόμου και την ένταξή του στη φύση και την κοινωνία, όχι ως απλό παρατηρητή, αλλά ως ενεργό συμμετέχοντα σε έναν κόσμο που χρειάζεται βελτίωση.

Free Press

Βιόρυθμοι

Υπολογίστε τώρα τους βιόρυθμούς σας και
ρυθμίστε ανάλογα την ημέρα σας!