Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού @ Θεσσαλονίκη

 

Από το 1985 ο ΟΗΕ έχει καθιερώσει την 5η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη. Το Thess-Δίκτυο, Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης για τέταρτη χρονιά φέτος διοργανώνει εκδήλωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης για την Ημέρα του Εθελοντισμού καλώντας τους πολίτες να μάθουν τόσο για τις ευκαιρίες εθελοντισμού στην πόλη όσο και για προγράμματα εθελοντισμού στο εξωτερικό.

Η εκδήλωση με τίτλο «ΕΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ» του Thess-Δίκτυο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 15.00 το απόγευμα, όπου θα στηθεί ένα πραγματικό γραφείο τύπου με τη διαφορά ότι δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, σκιτσογράφοι, γραφίστες  γίνονται όλοι οι κάτοικοι της πόλης.

 

Κάθε ένας/μια θα μπορεί να έρθει και να παραχωρήσει το άρθρο, την φωτογραφία του, το σκίτσο, τη γελοιογραφία του, την ιστορία, του, το σχόλιο του αρκεί να αφορούν τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ. Τα αρχεία αφού συλλεχτούν και επεξεργαστούν θα φιλοξενηθούν σε μια ξεχωριστή έντυπη έκδοση η οποία θα μοιραστεί την επόμενη ημέρα στην πόλη.

Σκοπός μας είναι να ανταλλάξουμε σκέψεις και αντιλήψεις για τον εθελοντισμό του σήμερα με προοπτική το αύριο. Τι είναι ο εθελοντισμός ; Διαχρονική αξία ; Κοινωνική ευθύνη ; Αλληλεγγύη ; Ανάγκη στα δύσκολα ή δείγμα υγείας της κοινωνίας ;

Η Νέα Ακρόπολη θα συμμετέχει ως ενεργό μέλος του Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Θεσσαλονίκης (Thess-Δίκτυο). Σας περιμένουμε όλους!

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ο εθελοντισμός γιορτάζει και προσκαλεί όλη την πόλη. Από τις 11 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους.


Newsletter

Αρχές & Στόχοι

1 - Συναδελφοσύνη

Η προώθηση ενός Ιδεώδους παγκόσμιας συναδελφοσύνης, που βασίζεται στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, πέρα από διαφορές φυλετικές, μορφωτικές, θρησκευτικές, κοινωνικές ή φύλου.

2 - Γνώση

Η αγάπη για τη σοφία, η οποία, μέσα από τη συγκριτική μελέτη των φιλοσοφιών, θρησκειών, επιστημών και τεχνών, προωθεί τη γνώση για το σύμπαν, τη φύση και τον άνθρωπο.

3 - Ανάπτυξη

Η ανάπτυξη των καλύτερων στοιχείων του ανθρώπου, προωθώντας τη βελτίωση του ατόμου και την ένταξή του στη φύση και την κοινωνία, όχι ως απλό παρατηρητή, αλλά ως ενεργό συμμετέχοντα σε έναν κόσμο που χρειάζεται βελτίωση.

Free Press

Βιόρυθμοι

Υπολογίστε τώρα τους βιόρυθμούς σας και
ρυθμίστε ανάλογα την ημέρα σας!