Ξενοδοχείο από σκουπίδια στη Μαδρίτη

Ενα ξενοδοχείο από σκουπίδια άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στη Μαδρίτη. Οι τοίχοι του Beach Garbage Hotel είναι καλυμμένοι με αντικείμενα που συνήθως ξεβράζει η παλίρροια, με απορρίμματα από χωματερές, καθώς και με πράγματα από παλιατζίδικα. Ο γερμανός καλλιτέχνης Χα Σουλτ είναι ο δημιουργός του ξενοδοχείου αυτού που βρίσκεται στην κεντρική Plaza de Callao της ισπανικής πρωτεύουσας και αποτελείται από πέντε δωμάτια.

Το ξενοδοχείο έχει προσωρινό χαρακτήρα και εντάσσεται στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού (FITUR) που φιλοξενεί αυτές τις μέρες η ισπανική πρωτεύουσα.
Ο κ. Σουλτ δήλωσε ότι με αυτόν τον τρόπο θέλησε να επισημάνει τους κινδύνους από τα απορρίμματα που δημιουργεί ο μαζικός τουρισμός στην Ευρώπη. «Εφτιαξα το Beach Garbage Hotel επειδή οι ωκεανοί του πλανήτη μας είναι η μεγαλύτερη χωματερή του κόσμου», δήλωσε. Περίπου το ένα τρίτο των αντικειμένων που βρίσκονται στο πρωτότυπο ξενοδοχείο προέρχονται από παραλίες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Συνεργάτης του καλλιτέχνη δήλωσε ότι στόχος του είναι να παρουσιάσει κάτι που θα έρχεται σε αντίθεση με τις εικόνες που συνήθως παρουσιάζει η τουριστική βιομηχανία και να δείξει ότι οι διακοπές μας θα γίνουν χάλια εάν δεν καθαρίσουμε τις ακτές μας.

Πηγή: Το Βήμα