Δωρεάν ποδήλατα σε 4 πόλεις

 

Στην ζωή μας… ποδήλατο, ευελπιστεί να βάλει το υπουργείο Υγείας με πιλοτικό πρόγραμμα που αρχίζει από τα μέσα Ιουνίου σε τέσσερις περιοχές της Ελλάδας.

 

Αρχικά, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός Χρήστος Αηδόνης, θα στηθούν σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, Σαμοθράκη και Αρχιπέλαγος Πέλλας 295 ποδήλατα για δωρεάν χρήση από τους πολίτες, που θα τα επιλέξουν για τις μετακινήσεις τους.

 

Στην Αθήνα σε τρία σημεία της πόλης, Ακρόπολη, Θησείο και Μητρόπολη θα τοποθετηθούν τρεις βάσεις ποδηλάτου όπου θα γίνεται ηλεκτρονικά η δυνατότητα χρέωσης. Κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα με την πιστωτική του κάρτα να κάνει τη χρέωση και στη συνέχεια θα μπορεί να παίρνει το ποδήλατο από αυτά τα σημεία, να το αφήνει σε όποιο σημείο θέλει, αφού κάνει, είτε τη μετακίνησή του, είτε την άθλησή του. Όπως εξήγησε ο Χρ. Αηδόνης «έχουμε επιλέξει συγκεκριμένα αυτά τα σημεία γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να αναδείξουμε αυτή τη φυσιογνωμία της Αθήνας».

 

Στην Θεσσαλονίκη θα στηθούν στους στύλους της ΔΕΗ που βρίσκονται γύρω από τον Λευκό Πύργο 20 στατικά ποδήλατα, ώστε να μπορεί κάποιος να κάνει ποδηλασία και παράλληλα να παράγει ενέργεια, την οποία θα βλέπει με λάμπα που θα ανάβει στον πυλώνα, ενώ θα βλέπει και την ενέργεια που ο ίδιος καταναλώνει με την άσκησή του.

 

Στον ορεινό Δήμο Αρχαγγέλου-Πέλλας και στη Σαμοθράκη, στόχος είναι να αναδειχθεί το φυσικό τοπίο μέσα από ειδικά ποδήλατα και για το λόγο αυτό το υπουργείο θα παραχωρήσει εκατό ποδήλατα σε κάθε Δήμο και με αυτά θα μπορεί ο τουρίστας ή ο πολίτης να κάνει τις μετακινήσεις ή την ξενάγησή του.

 

Πηγή: euro2day

Δείτε επίσης:

 


Newsletter

Σεμινάρια - Ομιλίες

 Σεμινάριο Φιλοσοφίας, "Ζεν και η Φιλοσοφία της Ανατολής"

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, 20.30

Θέματα:
- Η φιλοσοφία Ζεν σε Κίνα και Ιαπωνία
- Βασικές αρχές του Ζεν
- Επιρροή στις τέχνες και τον πολιτισμό
- Το ζεν ως τρόπος ζωής

Free Press

Βιόρυθμοι

Υπολογίστε τώρα τους βιόρυθμούς σας και
ρυθμίστε ανάλογα την ημέρα σας!