Κολυμπάει με την..ψυχή του

Πριν από 16 χρόνια, έχασε και τα τέσσερα άκρα του όταν έπεσε θύμα ηλεκτροπληξίας. Δεν έχασε όμως ποτέ το σθένος του. Το Σάββατο, ο 42χρονος Γάλλος Φιλίπ Κρουαζόν, θα επιχειρήσει να διασχίσει τη Μάγχη.

Ο 42χρονος προετοιμάζεται για το τολμηρό εγχείρημα εδώ και δύο χρόνια.

Η αναχώρηση θα γίνει από το Φολκστόουν στη νότια Βρετανία τα χαράματα τοπική ώρα ενώ η άφιξη στις γαλλικές ακτές αναμένεται 24 ώρες αργότερα, μεταξύ Βισάν και Ακρωτηρίου Γκρι - Νε, στη βόρεια Γαλλία.

Ο Φιλίπ Κρουαζόν, πατέρας δύο παιδιών, χτυπήθηκε από πολλαπλές ηλεκτρικές εκκενώσεις άνω των 20.000 βολτ τον Μάρτιο του 1994 ενώ αποσυνέδεε μία κεραία τηλεόρασης.

Στο κρεβάτι του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν, παρακολούθησε ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση για μία κολυμβήτρια που διέσχισε τη Μάγχη. Όπως εξήγησε, από τότε θέλει να κάνει το ίδιο. Επιθυμία του είναι να αφιερώσει το ταξίδι στους δικούς του και σε όλους όσους έχουν την ίδια κακοτυχία με αυτόν.

Ο Φ. Κρουαζόν θα χρησιμοποιήσει προσθετικά μέλη, τα οποία δεν τον βοηθούν μεν να προχωρά, αλλά να διατηρεί την ισορροπία του και να μην παθαίνει ναυτία.  Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο κολυμπάει με ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 3 χιλιόμετρα ανά ώρα. Το πάθος του να επιτύχει στη δύσκολη αποστολή είναι πραγματικά αξιέπαινο.

Ο Φ. Κρουαζόν προπονείται επί δύο χρόνια, περίπου 30 ώρες την εβδομάδα.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δείτε Επίσης: