Νυχτερινή βόλτα κάνει ο "Μουτζούρης", το τρενάκι του Πηλίου

Ετοιμος για μία μοναδική νυχτερινή βόλτα είναι ο Μουτζούρης, το τρενάκι του Πηλίου που θα κυλήσει στις ράγες το βράδυ της Δευτέρας, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου συμπλήρωσης 110 χρόνων της σιδηροδρομικής γραμμής Λεχώνια - Μηλιές (1903 - 2013).

Συνολικά, 120 επιβάτες θα απολαύσουν τη νυχτερινή διαδρομή. Το τρένο θα ξεκίνησε το ταξίδι του στις 6.00 το απόγευμα από τα Λεχώνια.

Ο Μουτζούρης θα καταλήξει στις Μηλιές, εκεί όπου έχει προγραμματιστεί συναυλία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλεών Γρηγόριος Κωνσταντάς.

Μετά τη συναυλία, τα μεσάνυχτα, οι επιβάτες θα ξαναμπούν στο τρενάκι για να επιστρέψουν στην αφετηρία, απολαμβάνοντας τη βόλτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η τιμή του εισιτηρίου του τρένου και της συναυλίας είναι πέντε ευρώ.

Το τρενάκι του Πηλίου έχει σημαδέψει την ιστορία του τόπου. Εως το 1971 «σκαρφάλωνε» στο βουνό, μεταφέροντας ανθρώπους και εμπορεύματα και συνέβαλε στην ανάπτυξη της περιοχής.

Κατασκευαστής του ήταν ο Ιταλός μηχανικός Εβαρίστο Ντε Κίρικο, ο οποίος χρησιμοποιώντας ντόπιους τεχνίτες σχεδίασε μια από τις ωραιότερες σιδηροδρομικές γραμμές.

Μετά την κατάργησή του, το 1971, έγιναν προσπάθειες για την επαναλειτουργία του σαν (μουσειακού) τουριστικού σιδηροδρόμου σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς.

Επειτα από σημαντικά έργα ανακατασκευής μέρους της υποδομής, μπήκε και πάλι σε λειτουργία το 1996.

Πηγή: Τα Νέα


Newsletter

Σεμινάρια - Ομιλίες

 

“Συλλογικό Ασυνείδητο & Carl Jung” 

Σεμινάριο Ψυχολογίας
Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου
8.00μμ - 9.00μμ
Ελεύθερη είσοδος
Παύλου Μελά 18 με Τσιμισκή
1ος όροφος
Τηλ. 2310 285 020
Περισσότερα

Free Press

Βιόρυθμοι

Υπολογίστε τώρα τους βιόρυθμούς σας και
ρυθμίστε ανάλογα την ημέρα σας!