Αγρογλυφικό είναι ένας αρκετά μεγάλος σχηματισμός που δημιουργήθηκε από την ισοπέδωση μιας καλλιέργειας, όπως το σιτάρι, το κριθάρι, η σίκαλη, το καλαμπόκι ή η ελαιοκράμβη. Αν και η ακριβής ημερομηνία που τα αγρογλυφικά άρχισαν να εμφανίζονται είναι άγνωστη, οι τεκμηριωμένες περιπτώσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά από τη δεκαετία του 1970. Είκοσι έξι…

Διαβάστε το άρθρο

Το πρότυπο του Πολεμιστή υπάρχει σε κάθε Μύθο, σε κάθε Πολιτισμό, σε κάθε κοινωνία και σε κάθε άνθρωπο. Από τους αρχαίους Έλληνες οπλίτες, τους ιαγουάρους των Αζτέκων, τους Βίκινγκς των Νορμανδών έως τους Ιππότες του Μεσαίωνα και τους Σαμουράι της Ιαπωνίας, όλη η ανθρώπινη ιστορία είναι μια ιστορία ηρώων και πολεμιστών.

Τι κάνει τον άνθρωπο να…

Διαβάστε το άρθρο

Υπάρχει μετενσάρκωση ή όχι; Είναι πραγματική ή απλά αποκυήμα της φαντασίας των ανθρώπων; Ακολουθούν 2 βίντεο-μαρτυρίες
οι οποίες θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε τη δική σας άποψη!

Στο παρακάτω βίντεο, ένα ζευγάρι σκεπτικιστών βρίσκεται σε κρίση όταν ξαφνικά ο μικρός τους γιος αρχίζει να έχει μνήμες μιας προηγούμενης ζωής του.

Μέρος 1ο:

Μέρος…

Διαβάστε το άρθρο

Τα Καβείρια Μυστήρια ήταν ίσως τα μεγαλύτερα μυστήρια της Αρχαίας Ελλάδας και
το νησί που διεξάγονταν, η Σαμοθράκη, αποπνέει ακόμα μια αίσθηση Ιερότητας.

Δοξασίες λένε, πως στο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου, μυήθηκε και ο ίδιος
ο Μέγας Αλέξανδρος, καθώς και ο ιδρυτής των Θηβών, Κάδμος, από όπου και
πήρε οδηγίες για την ίδρυση της νέας του…

Διαβάστε το άρθρο

Πώς χτίστηκαν; Για ποιό λόγο; Γιατί μας συναρπάζουν;

Είναι δύσκολο να απαντηθούν τέτοια ερωτήματα στα πλαίσια ενός μικρού αφιερώματος. Είναι ερωτήματα που βασανίζουν για αιώνες, ιστορικούς και ανθρωπολόγους και η απάντηση είναι σίγουρα κάπου καλά κρυμμένη για να τη βρεί μόνο ο ειλικρινής αναζητητής της αλήθειας. Σε αυτό το άρθρο θα…

Διαβάστε το άρθρο

Δείτε σε αυτό το αφιέρωμα βιντεάκια που σχετίζονται με την αντίληψη του ανθρώπου. Πως εμφανίζεται στο οπτικό πεδίο μας αυτό στο οποίο «βάζουμε» την συνείδηση και πως εξαφανίζεται εκείνο το οποίο δεν προσέχουμε δηλαδή εκείνο στο οποίο δεν δίνουμε σημασία. Εξ’ άλλου είναι εύκολο να μην δεις κάτι το οποίο δεν ψάχνεις. Μήπως τελικά φτιάχνουμε μόνοι…

Διαβάστε το άρθρο

Μετά την "Επιστήμη των Δονήσεων" και το "Μικρόκοσμος-Μακρόκοσμος" η ιστοσελίδα
προχωρά σε ένα ολοκαίνουργιο αφιέρωμα για τις "Μαθηματικές αρμονίες στο Σύμπαν".

Δε θα μπορούσε να λείπει από αυτό το αφιέρωμα , ο μεγάλος φιλόσοφος και πρώτος
δάσκαλος της αριθμοσοφίας στη Δύση, Πυθαγόρας.

Οι αριθμοί είναι οι λέξεις του Θεού υποστηρίζουν πολλοί φιλοσοφοι…

Διαβάστε το άρθρο

Σε αυτή την σελίδα θα βρείτε πειράματα τα οποία έχουν γίνει με σκοπό την μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι ένα μεγάλο και πολύπλοκο πεδίο έρευνας. Τα αποτελέσματά τους συχνά μας αφήνουν άναυδους. Τι είναι ικανός να κάνει ο «μέσος» άνθρωπος; Τι γίνεται με τη συνείδησή μας; Πόσο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας ή τα όριά…

Διαβάστε το άρθρο

Μικρόκοσμος-Μακρόκοσμος. Δύο κόσμοι άπειροι, ανεξερεύνητοι, μαγικοί......
Στη μέση στέκεται ο Άνθρωπος. Μεταξύ του άπειρα μικρού και του άπειρα μεγάλου..

Από τις καταβολές της ύπαρξης του  προσπάθησε να καταλάβει και να εξερευνήσει
αυτά τα δύο άκρα.

Προσπάθησε μέσω της Επιστήμης , να γεφυρώσει και να βρει τις σχέσεις που τους συνδέουν.

Προσπάθησε…

Διαβάστε το άρθρο

Υποκατηγορίες

Η τελευταία ενότητα των Video-αφιερωμάτων έχει ως κοινό παρονομαστή την Ιστορία και τις μεγάλες ιστορικές μορφές που την επηρέασαν και την κίνησαν. Οι Νόμοι των Κύκλων και η μελέτη της Ιστορίας μας οδηγεί να λέμε πολλές φορές ότι "η Ιστορία επαναλαμβάνεται". Αν εξετάσουμε λίγο καλύτερα τα πράγματα, θα δούμε ότι δεν επαναλαμβάνεται έτσι απλά, αλλά είναι οι συγκεκριμένοι λίγοι άνθρωποι κάθε φορά που φέρνουν την αλλαγή.

Στην κατηγορία της Ψυχολογίας μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα videos γύρω από τη μελέτη του ψυχισμού του ανθρώπου και διαφόρων φαινομένων που σχετίζονται με αυτή.

Ο Άνθρωπος, αυτός ο μικρόκοσμος-μυστήριο μας συναρπάζει και δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει, έχοντας τη Δημιουργική Φαντασία ως το πιο ισχυρό και απρόβλεπτο όπλο του.

Στην κατηγορία αυτή μπορείτε να περιηγηθείτε σε πολύ πλούσια αφιερώματα γύρω από τον άξονα της Επιστήμης. Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία και τόσες άλλες Επιστήμες ενώνονται από τον σπειροειδή άξονα της Φιλοσοφίας για να μας οδηγήσουν όλο και πιο κοντά στο Αρχέτυπο της Αλήθειας.

Αφεθείτε και απολαύστε την αληθινή μαγεία της Φύσης.

Στην παρούσα κατηγορία θα βρείτε διάφορα video-αφιερώματα γύρω από πολλές μορφές Τέχνης, όπως η Μουσική, η Ζωγραφική, η Ποίηση, ο Κινηματογράφος και το Θέατρο.

Σας ευχόμαστε να τα απολαύσετε και να έρθετε ακόμα πιο κοντά σε αυτό το Αρχέτυπο της Ομορφιάς που μας χαρίζει η Τέχνη με την ικανότητά της να εξωραΐζει την κάθε μας στιγμή.

Newsletter

Σεμινάρια - Ομιλίες

 

“Ιεράρχησε τις ανάγκες σου” 

Σεμινάριο Αυτογνωσίας

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

 8.00μμ - 9.00μμ

Παύλου Μελά 18 με Τσιμισκή

1ος όροφος

Τηλ. 2310 285020

Περισσότερα

Free Press

Βιόρυθμοι

Υπολογίστε τώρα τους βιόρυθμούς σας και
ρυθμίστε ανάλογα την ημέρα σας!