Για ακόμα μία χρονιά, παρουσιάσαμε παραδοσιακά κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, μέσα σ’ ένα γιορτινό πνεύμα, τόσο την παραμονή των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

 

Διαβάστε το άρθρο

Ινδία, ταξίδι στις πέντε αισθήσεις

Μια βραδιά αφιερωμένη στον πολιτισμό της Ινδίας

Στη Νέα Ακρόπολη Εγνατίας πραγματοποιήθηκε μία βραδιά πολιτισμού με θέμα: «Ινδία, ταξίδι στις πέντε αισθήσεις». Η βραδιά ήταν εμπνευσμένη από την αρχαία Ινδία και τον πολιτισμό των Χαράππα. Προβλήθηκε ένα powerpoint για την αρχαία Ινδία και τον πολιτισμό αυτό και παρουσιάστηκαν μύθοι με τη μορφή…

Διαβάστε το άρθρο


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μέλη της ΝΑ από τη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν και αυτή τη χρονιά ενεργά με την εθελοντική παρουσία  τους, στην προώθηση των εκδόσεων  της Ν.Α στην έκθεση βιβλίου, που αυτή τη χρονιά πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πλατεία Αριστοτέλους

Διαβάστε το άρθρο

Στα πλαίσια των πολιτιστικών μας δραστηριοτήτων, μέλη και φίλοι της Νέας Ακρόπολης «Εγνατίας» στη Θεσσαλονίκη παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση με χρήση πολυμέσων, για τους μύθους και την ιστορία των αστερισμών.

Ακολούθησε με τους συμμετέχοντες έξοδος στην παραλία της πόλης με συζήτηση και παρατήρηση του έναστρου ουρανού.

Διαβάστε το άρθρο

Αυτό το μήνα είχαμε τα γενέθλιά μας, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια συνεχόμενης δράσης και προσφοράς  της Νέας Ακρόπολης στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν πολλές εικόνες, φωτογραφίες και αναφορές για την ιστορία του συλλόγου στην πόλη και ήταν πράγματι μια ευκαιρία για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι.

Διαβάστε το άρθρο

Προωθούμε σε τακτικά χρονικά διαστήματα και μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών μας δραστηριοτήτων βραδιές με τη λέσχη ανάγνωσης «Αλεξάνδρεια», για φίλους και μέλη της Νέας Ακρόπολης Εγνατίας, που διοργανώνεται από τη βιβλιοθήκη του συλλόγου μας.

Διαβάστε το άρθρο