Αρχαία Τεχνολογία: Μυστηριώδης πινακίδα με τρισδιάστατο χάρτη, αεροφωτογραφίας

 

Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν πλάκα ηλικίας 120 εκ. χρόνων, στην οποία υπάρχει τρισδιάστατος χαραγμένος χάρτης της περιοχής των Ουραλίων. Η ανακάλυψη των επιστημόνων φαντάζει απίστευτη, μιας και παρέχει πληροφορίες για έναν πανάρχαιο ανεπτυγμένο πολιτισμό.

Ο τρόπος σχεδίασης του χάρτη, είναι όμοιος με τον τρόπο που σχεδιάζονται οι σημερινοί στρατιωτικοί χάρτες, και είναι σχεδιασμένος σε κλίμακα 1 : 1.1 km.

Ο καθηγητής του Bashkir State University Alexander Chuvyrov, που βρήκε την πλάκα αποκαλύπτει ότι το μέγεθος της είναι 148 εκ. επί 16 εκ., και ζυγίζει 1 τόνο. H πλάκα χωρίζεται σε 3 επίπεδα. Το γεολογικό υλικό της βάσης της, είναι από “δολομίτη”, και έχει πάχος 14 εκ. Το δεύτερο επίπεδο που είναι και το πίο ενδιαφέρον μιάς και περιέχει τον χάρτη, αποτελείται από -άγνωστο πως – κατεργασμένο γυαλί. Το τελευταίο επίπεδο έχει πάχος 2 εκ, και είναι από “ασβεστοθική πορσελάνη”.

Ο καθηγητής Alexander Chuvyrov υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ακτίνων Χ, ο χάρτης δεν μπορεί να έγινε χειρονακτικά, αλλά μόνο με μηχανικό τρόπο. Ο χάρτης περιέχει άγνωστη μέχρι σήμερα επιγραφή (μοιάζουν με αρχαία κινέζικα), καθώς και αρδευτικά κανάλια που είχαν μέγεθος 300-500 μέτρων, 10 χλμ μήκος και 30 χλμ, βάθος.

 

Κατά την διάρκεια εξέτασης του χάρτη βρέθηκαν δύο όστρακα στην επιφάνεια του. Το ένα από αυτά είναι ηλικίας περίπου 500 εκ. ετών, ενώ το δεύτερο είναι περίπου 120 εκ. ετών. Αρχικά οι επιστήμονες πίστεψαν ότι ο χάρτης ήταν κινέζικης προέλευσης και ότι είχε ηλικία 3.000 χρόνων. Με την ανακάλυψη όμως των οστράκων η ημερομηνία άλλαξε, αλλά από την άλλη ποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι τα όστρακα δεν επικολλήθηκαν αργότερα, παρότι παλαιότερα από τον χάρτη;

Υλικό από την πλάκα στάλθηκε στο Αμερικάνικο κέντρο ιστορικής Χαρτογραφίας. Οι Αμερικάνοι ειδικοί έμειναν έκπληκτοι, και υποστήριξαν ότι ένας τέτοιος τρισδιάστατος χάρτης, απαιτεί πληροφορίες με αεροφωτογραφία

 

Πηγή: esoterica.gr

Δείτε επίσης: