Η απόσταση της Γης από τον Ήλιο μεγαλώνει λόγω της Σκοτεινής Ύλης

Κατά τα τελευταία χρόνια, οι αστρονόμοι έχουν παρατηρήσει κάποια μυστήρια γεγονότα στην απόσταση που χωρίζει τον Ήλιο από τη Γη. Πρόσφατες παρατηρήσεις μας οδηγούν σε κάτι περίεργο. Φαίνεται ότι η Αστρονομική Μονάδα, μια σταθερά, που είναι το μήκος της απόστασης της Γης από τον Ήλιο, μεγαλώνει. Αν και κανείς δεν ξέρει ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό, πολλοί ειδικοί λένε ότι αυτό μπορεί να έχει κάτι να κάνει με το ότι ο Ήλιος συλλέγει σκοτεινή ύλη γύρω από αυτόν, όπως ταξιδεύει μέσα  στο εσωτερικό του Γαλαξία.

Οι μετρήσεις που πραγματοποιούνται από διάφορες έρευνες αποδεικνύουν το γεγονός ότι, για τα τελευταία πέντε χρόνια, η απόσταση αυτή έχει αυξηθεί κατά περίπου 15 εκατοστά ανά έτος. Μια ομάδα φυσικών από την Ιταλία, στο Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής στην Πίζα, με επικεφαλής τον εμπειρογνώμονα Lorenzo Iorio, πιστεύει ότι η σκοτεινή ύλη θα μπορούσε να φταίει για αυτό το περίεργο φαινόμενο.

Αν και η σκοτεινή ύλη δεν μπορεί να μετρηθεί άμεσα πιστεύεται ότι διαποτίζει το Σύμπαν, και ασκεί μεγάλη επιρροή μέσω της βαρυτικής της έλξης στη συνηθισμένη ύλη.

Περισσότερα στο http://news.softpedia.com/news/Why-the-Earth-Sun-Distance-Is-Changing-132053.shtml