Προσωπική υγιεινή = καλή υγεία

Για τους ανθρώπους που διατηρούν σωστούς τρόπους συμπεριφοράς σε καθημερινό επίπεδο και έχουν καλύτερη προσωπική υγιεινή είναι σχεδόν δύο με δυόμισι φορές περισσότερη η πιθανότητα να έχουν καλή υγεία και χαμηλά ποσοστά λοιμώξεων και κρυολογημάτων.

Τα παραπάνω έδειξε έρευνα που πραγματοποίησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υγιεινής («Dettol ΗΑΒΙΤ Study – Hygiene: Attitudes, Behaviour, Insight and Traits»), η οποία έλαβε χώρα σε 12 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στόχος της έρευνας ήταν να καθοριστούν οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν διαφορετικές συμπεριφορές σε θέματα υγιεινής για την καταπολέμηση λοιμώξεων, μολύνσεων, την αποφυγή μικροβίων και κυρίως για τη βελτίωση της υγείας.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε τη δυνατότητα να διαμορφώσει όλες τις απαραίτητες συστάσεις ως βασικά χαρακτηριστικά των σωστών πρακτικών υγιεινής που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία.

Σε γενικές γραμμές η έρευνα έδειξε ότι:

*οι πιο τακτικοί άνθρωποι που πράττουν έμφυτα με πιο σωστές συμπεριφορές υγιεινής έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον πιο υγιεινό σε σχέση με τους ανθρώπους που αδιαφορούν

*οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι τείνουν να συμπεριφέρονται πιο υγιεινά από ό,τι οι άνδρες και οι νεότεροι άνθρωποι

*οι νοικοκυρές εμφανίζουν τα υψηλότερα επίπεδα προσωπικής και οικιακής υγιεινής, ενώ φοιτητές και υπάλληλοι γραφείου τα χειρότερα.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δείτε επίσης