Το Κυμβάλειο

 

 

 

 

ΤΙΤΛΟΣ:
Το Κυμβάλειο, Η ερμητική επιστήμη
Τρεις Μύστες

Εκδοση 4η: Αθήνα 2009

Σελίδες:288
Διαστάσεις: 21Χ14cm
(Μαλακό εξώφυλλο)

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: επιστήμη, μεταφυσική, εσωτερισμός

ΤΙΜΗ: 15€

 

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνης το νέο βιβλίο του Dan Brown «Το Χαμένο Σύμβολο». Στις σελίδες του (συγκεκριμένα στη σελ. 87 και 88) αναφέρεται το βιβλίο των εκδόσεων μας  «Το Κυμβάλειον, Η Ερμητική Επιστήμη».

Πολλοί αναγνώστες και συνδρομητές του περιοδικού μας τηλεφωνούν και θέλουν να πληροφορηθούν για το βιβλίο αυτό. Θέλουμε λοιπόν να τους ενημερώσουμε ότι η 4η έκδοση του «Κυμβάλειον, η Ερμητική Επιστήμη» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νέα Ακρόπολη (1η  έκδοση το 1985). Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του εσωτερισμού, μιας και περιέχει θεμελιώδεις διδασκαλίες  του Ερμητισμού.

Οι διδασκαλίες αυτές αποδίδονται στον μυθικό Ερμή τον Τρισμέγιστο, τον πανάρχαιο μύστη και Δάσκαλο της αρχαίας Αιγύπτου. Διασώθηκαν μέσα από τους αιώνες και σχολιάστηκαν από διάφορους σοφούς και φιλοσόφους. Όλα τα έργα τέτοιου χαρακτήρα αποτελούν το λεγόμενο “Corpus Hermeticum”,  δηλαδή  «Ερμητικό Σώμα». Σ’ αυτήν την κατηγορία ανήκει και «Το Κυμβάλειον», το οποίο είδε το φως στη Δύση τον 19ο αιώνα, από την προσπάθεια μερικών εσωτεριστών ερευνητών της Θείας Σοφίας.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι μέσα σ’ αυτό το βιβλίο εκτός των άλλων αναπτύσσονται οι επτά ερμητικές Αρχές. Πάνω σ’ αυτές βασίζεται ολόκληρη η ερμητική φιλοσοφία και είναι οι ακόλουθες:

  • Η αρχή της Νοητικότητας
  • Η Αρχή της Αντιστοιχίας ή της Αναλογίας
  • Η Αρχή της Δόνησης
  • Η Αρχή της Πολικότητας
  • Η Αρχή του Ρυθμού
  • Η Αρχή της Αιτίας και του Αποτελέσματος
  • Η Αρχή του Γένους

Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου αναλύει μία από τις Αρχές αυτές, που μαζί με τα επιπλέον σχόλια  αποτελούν μια σημαντική πηγή για την επαφή με τις Ερμητικές Διδασκαλίες.

«Το Κυμβάλειον, Η Ερμητική Επιστήμη»

Εκδόσεις Νέα Ακρόπολη
Τηλ. 6977285262
e-mail: books@nea-acropoli.gr
web: www.nea-acropoli.gr